V Poprade vyrastie za 11 mesiacov viacúčelová hala

15.08.2005 Poprad

Poprad 15. augusta (TASR) - Základný kameň viacúčelovej haly s kapacitou 2375 miest položili dnes v Poprade za účasti predsedu vlády Slovenskej republiky Mik...
Poprad 15. augusta (TASR) - Základný kameň viacúčelovej haly s kapacitou 2375 miest položili dnes v Poprade za účasti predsedu vlády Slovenskej republiky Mikuláša Dzurindu. Situovaná je na najväčšom popradskom sídlisku Juh, slúžiť bude na športové a kultúrne aktivity a vyrásť by mala za jedenásť mesiacov.

Zastavaná plocha haly bude 3 742 m2, podlažná plocha 5 262 m2 a súčasťou bude parkovisko pre vyše 200 automobilov. Výstavba si vyžiada 262 miliónov korún, pričom mesto ako investor dostalo 80 miliónov korún zo štátnych zdrojov. Ako konštatoval premiér, prostriedky, ktoré plynuli do štátnej pokladne z nadprodukcie košického U. S. Steelu, zostanú na východe republiky. Podporia nimi vyše 20 projektov, pričom popradská viacúčelová hala patrí k najvýznamnejším. Na otázku TASR, čomu vďačí Poprad za podporu, premiér odpovedal: \"Objektívnej potrebe a tiež úsiliu primátora mesta. Poprad sa stáva významným centrom nielen cestovného ruchu, ale aj kultúrneho a športového života na Slovensku. \"
Na dofinancovanie výstavby chýba mestu ešte 80 až 100 miliónov korún. Primátor Anton Danko ubezpečil, že sa podarí získať potrebné financie počas samotnej výstavby haly a zastavenie prác nehrozí. Priznal, že pozná model financovania, avšak kým nie je reálny, nebude ho bližšie špecifikovať.
Primátor, ktorý zahrnul výstavbu viacúčelovej haly do svojho volebného programu, označil investíciu za naplnenie sna generácií Popradčanov. Hala bude slúžiť na kultúrne a športové vyžitie občanov mesta. Bude v nej priestor na koncerty, basketbal, hádzanú, halový tenis a ďalšie aktivity. Súčasťou budú šatne, sprchy, telocvičňa, rehabilitačné centrum pre športovcov a malé konferenčné centrum, zasadacia miestnosť, espresso, bufet, mobilné pódium, výstavné panely a ďalšie vybavenie.
Danko vyjadril presvedčenie, že aj týmto spôsobom pomôže mesto zvýšiť záujem obyvateľov o šport. V Poprade chcú podchytiť najmä mladú generáciu a dať jej šancu na aktívne využitie voľného času ako pozitívnu alternatívu prevencie proti drogovým a iným závislostiam. sv tal Upozornenie: TASR ponúka k správe zvukový záznam a fotodokumentáciu.
 

Vyberte región

mark